Trüffelkrémes sütemény

Több, mint egy hónap telt el utolsó bejegyzésem óta, elég mozgalmas hetek voltak, nem igazán volt időm a hobbimnak szentelni időmet :) Sebaj, itt egy ujabb recept, melyet bátran ajánlok mindenkinek. 
A sütinek nagyon egyszerü neve van; Trüffelkrémes sütemény...mi is az a trüffelkrém? A trüffelkrém nem más, mint tejszínben felolvasztott csokoládé (lehet fehér, tej vagy fekete). A felolvasztás után a tejszínt hagyni kell kihülni, majd hütőben tárolni, legalább 6 órát, hogy jól lehüljön; ideális egy éjszakát a hűtőbe tartani. Mindenképp fedett edényben tároljuk, mert a tejszín bármely más étel szagát átveszi, legyen az csülköspaszuly, gulyásleves vagy pörkölt. Ezt a tejszínt habbá verve meg is kapjuk a trüffelkrémet. Ugye, hogy a neve bonyolultabban hangzik, mint amilyen valojában?


Hozzávalók:


Tésztához:

6 tojás
300 g liszt
2 evőkanál kakaó
200 g cukor
2 vanília
1 és fél sütőpor
200 g sutőmargarin
100 ml tej
Kevés kókuszreszelék a díszítéshez

Krémhez:

500 ml tejszín (ha lehet ne növényi alapú tejszín legyen)
1 tábla étcsokoládé
1 tábla tejcsokoládé


Hozzávalók
Hozzávalók

A tésztához, szétválasztjuk a tojások sárgáját a fehérjétől. A sárgáját habosra keverjük a cukorrol, de egy kis mennyisséget tegyünk félre, ezt a tojásfehérjéből vert habhoz adjuk majd hozza. Miután a tojás sárgáját a cukorral habosra kevertük, hozzáadjuk a kakaót, vaníliát, lisztet és a megolvasztot(lehet lábasban vagy akár mikoróban is) sütőmargarint.

Tészta előkészületei

Tészta összedolgozva

A tésztához hozzá kell keverjük a tojás fehérjéből vert habot. Ehhez hozzáadjuk a maradék cukrot, így keményebb habot kapunk. A habot jól átforgatjuk a kakaós masszával.

Tovább dolgozunk a tésztán

A kész masszát, sütőpapírral kibélelt vagy jól kivajazott tepsibe öntjuk, majd 180°C 20-25 perc alatt készre sütjük.

Megsült a tészta, hűl

A tésztát sütés után hagyjuk kihülni; addig elkészítjük a krémet. Mint azt a bejegyzés elején írtam, a tejszínben felolvasztottam a csokit, olvasztáskor vigyázzunk arra, hogy nehogy felfőzzük a tejszínt. Majd az így kapott csokis-tejszínt egy éjszakát pihentettem a hűtőben.
A csokis-tejszínt habbá verjük, ne lepődjünk meg, mert nem úgy verődik, mint a csoki nélküli tejszín. A térfogata nem lesz több, csak az állaga változik, puha, levegős krémet kapunk. Ezt a krémet fogom elkenni a tészta tetején.

Verődik a krém


Kész a krém

A kész krémet kenjük a tészta tetejére, majd egyenletesen oszlassuk el.


Krémezzünk

Miután a krémet eloszlattuk, kókuszreszelékkel szórjuk meg.

A díszítés elkészült

A krém kicsit lágy lehet, ezért a tésztát 1-2 órára hűtőbe téve az jól megszilárdul. Itt láthatjátok a végeredményt.

Trüffelkrémes sütemény, kész...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése